Саундтракът към филмa на Мадона излиза този месец

Номинираната за Златен Глобус музика от предстоящия филм на Мадона, W.E., е композирана, оркестрирана и продуцирана от Abel Korzeniowski. Албумът със саундтрака на дългоочакваната кино лента ще включва и парчето Masterpiece, което преди броени дни спечели престижната статуетка Златен Глобус.

Всички фенове на Кралицата на попа ще могат да намерят албума с музиката от първия й филм на музикалния пазар от 31-ви януари.

Музиката към дългоочакваният W.E. е записана през април, 2011-та в прочутото звукозаписно студио Abbey Road в Лондон. От оркестърът, начисляващ 60 души (без диригента - Terry Davies), са били използвани основно музикалните инструменти виола, виолина и пиано.

Номинацията Златен Глобус за музиката към W.E. не е първата за полския композитор Korzeniowski. Живеещият по настоящем в Лос Анджелис талант получи неотдавна номинация за саундтрака към филма А Single Man на Tom Ford.

Преобладаващото чувство на пристрастяване беше това, което ме вдъхнови за W.E. – неразумният непреодолим импулс да жертваш всичко в името на любовта – любов, която съвсем спокойно може да бъде просто една измама. В музиката си исках да отразя тези мощни и конфликтни емоции чрез мрежа от мелодични теми, които неуморно се повтарят и постоянно се клатушкат между отчаяние и тъга, надежда и радост”, коментира твореца Korzeniowski.

W.E. разказва историята на разведената американка Wallis Simpson (Andrea Riseborough) и Английския Крал Еdward (James D`Arcy), който се отказва от трона, за да бъде с жената, която обича. Любовният сюжетът е възприет като една от най-великите за 20-ти век! Историята е разказана през очите на съвременния нюйоркчанин Wally Winthrop (Abby Cornish). Композиторът Korzeniowski майсторски създава мост между двата свята – едниния на Европа между 30-те и 40-те години и другия на съвременния Манхатан и жена, изгубена в мечтите си за перфектна любов.

Освен великолепното творчество на Korzeniowski, саундтракът към W.E включва оригиналната песен Masterpiece, композирана от Мадона, Julie Frost и Jimmy Harry, и изпята отново от поп иконата. Страхотното парче ще бъде включено и в предстоящия албум на поп звездата, MDNA, който ще бъде издаден от Intersope Records идната пролет.

Мадона плака на представянето на филма си в Ню Йорк

Една силно развълнувана Мадона се появи при представянето на дългометражния си филм "W.E." в Ню Йорк. Филмът разказва оспорваната романтична история между крал Едуард VIII и разведената американка Уолис Симпсън.

Мадона се разплака на предпремиерата и се опита да оправдае емоциите си с умората. "Всички, които ме познават знаят, че плача, когато съм уморена. Ако плача, моля ви не ми се сърдете. Аз наистина не съм сантиментален човек", заяви звездата. Малко по-късно обаче, докато говореше за майка си тя отново избухна в сълзи. "Държа да благодаря на майка ми. Защото, наистина тази история е история на една жена, разказ на една жена, на една душа. Майка ми ми даде живот", каза Мадона между две хлипания.
информация на dir.bg