Мадона се разведе окончателно

Британски съдия даде развод в Лондон на американската поп-звезда Мадона и досегашния й съпруг британския кинопродуцент Гай Ричи, съобщават от Днес +, цитирайки АФП. Решението за развода беше произнесено по-малко от месец след като двамата обявиха намерението си да сложат край на 8-годишния си брак. Районният съдия Каролин Рийд произнесе решението за развод по взаимно съгласие в бракоразводния отдел на Върховния. 50-годишната Мадона и 40-годишният Гай Ричи обявиха в средата на октомври, че ще се разведат близо 8 години след пищната брачна церемония в шотландски замък през декември 2000 г. Те имат две деца – 8-годишен син Роко и 3-годишния осиновен син от Малави Дейвид Банда. Мадона има и 12-годишна дъщеря Лурдес от бившия си треньор по фитнес Карлос Леон. Потвърждението за развода дойде след медийни съобщения, че двойката е постигнала споразумение, според което Ричи ще получи много малко пари, припомня БГНЕС. Според публикация на "Дейли мирър" той изразил облекчение от бързината на развода и подчертал, че парите никога не са били проблем. "Слава богу. Това се проточи твърде дълго и нямаше нищо общо с мен. Но никога не е ставало въпрос за пари", казва Ричи пред изданието.Според вестник "Таймс", Мадона ще задържи основната част от семейното богатство, изчислявано на 300 милиона паунда, след като двамата са разрешили основния въпрос за това къде ще живеят децата. Мадона и Ричи са се споразумели двамата им синове да прекарват еднакво време при двамата си родители във Великобритания и САЩ, пише "Таймс", допълвайки, че Мадона е искала всичките й деца да живеят с нея в Ню Йорк. Дъщерята на Мадона ще живее с майка си, пише "Ивнинг стандарт".

Мадона ще строи девическо училище

Мадона възнамерява да построи училище на Малдивите, съобщава Ройтерс. То ще бъде девическо и за неприлигеровани деца.Мария Луиза Чиконе, която отново е сеньорита след раздялата си с Гай Ричи, апелира към феновете си да подпомогнат начинанието с дарения. Във видео-обръщение, постнато на уеб-сайта й, поп-дивата споделя какво я е вдъхновило за мултимилионния доларов проект.

Бритни отказа на Мадона

Бритни Спиърс се е отказала от планирания гиг съвместно с Мадона, съобщава в-к "Сън". Двете поп-диви трябваше да пеят в Маями през уикенда след Деня на благодарността. Бритни обаче е предпочела вместо това да посвети празниците на децата си - 2-годишния Джейдън Джеймс и 3-годишния Шон Престън. Хлапетата живеят заедно с баща си Кевин Федърлайн. След развода съдът присъди на бившия съпруг на певицата пълно попечителство над децата. Напоследък Бритни доста се е кротнала, щом взе да отказва доходоносни ангажименти, за да бъде със семейството си, заключава "Сън".