Мадона посети Петра

Поп-дивата Мадона си подари посещение в уникалния град Петра след края на световното си турне с два последни концерта в Израел, предаде ЕПА.

Звездата, която преди Тел Авив разтърси София с уникалното си двучасово шоу, долетя от Израел в древния град в Йордания с хеликоптер. Мадона пристигна там, за да види с очите си чудото, наречено Петра, разположено на 250 км южно от Аман. Петра е древен град в днешна Йордания, столица на набатеите, издялан от червен камък. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей") на източния склон на Уади Араба, в която се пресичат пътищата към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. През 1812 г. швейцарският изследовател Йохан Лудвиг Буркхарт преоткрива Петра за западния свят.

Мадона обяви Израел за център на световната енергия

С концерт тази вечер приключва турнето на кралицата на попа. Хиляди израелци изпълниха стадиона в Тел Авив за концерта на Мадона снощи. Певицата ще има още едно, заключително, шоу довечера. С него тя приключва турнето си "Стики енд суит".

От сцената поп звездата обяви Израел за център на световната енергия: "Ако човек може да живее в хармония на това място, той може да живее в хармония с целия свят". Мадона развя на сцената израелско знаме, дадено й от публиката. Певицата изрази съжаление, че не е имала по-често концерти в Израел, където предишната й изява бе преди шестнайсет години.

Madonna Celebration (video)


Не може да бъде. Мадона на вечеря с израелска лидерка

Поп иконата Мадона, която след България замина за Израел, е вечеряла снощи с опозиционната лидерка Ципи Ливни, предаде Асошиейтед прес. Двете се срещнали на вечеря по молба на певицата. Дамите били облечени в малки черни рокли с къси ръкави.

След вечерята, която продължила над два часа, те се прегърнали пред ресторанта в Тел Авив.Ципи е известна с това, че освен много силен лидер, е и яростна вегетарианка и защитник на животните. Ливни и Мадона решили да запазят темата на разговора в тайна, каза говорителят на певицата Гил Месинг. По неговите думи, бившата израелската външна министърка е силно впечатлена от певицата и я смята за много интересна личност. Ливни и съпругът й планират да отидат на един от концертите на Мадона днес или утре, с които приключва световното турне на звездата Sticky and Sweet.

Мадона колабирала на сцената в България! (видео)

В любителски видеокадри, направени по време на концерта на Мадона в България, се вижда, че Кралицата на попа е припаднала на сцената. Инцидентът е станал за миг и е останал незабелязан.

На кадрите се вижда как Мадж губи съзнание за кратко по време на песента Holiday. Тя се отпуска в ръцете на един от танцьорите си, който от своя страна се опитва да я задържи, за да не падне. Във видеозаписа се вижда, по формата на устните на двамата, как тъмнокожият младок я пита как е и тя му отговаря, че е добре (б.а. I'm fine), след което шоуто продължава. Според свидетели Мадона припаднала и втори път след като напуснала сцената по време на парчето Spanish Lesson. „Мадж беше наистина много разтревожена в бекстейджа. Имаше нужда да си почива по-дълго между песните, отколкото обикновено, разкрил източник пред вестник Sun. - Тя отказа да прекрати шоуто или да си вземе почивка след песента Holiday, когато се замая. Оказа се, че се e почувствала зле вследствие на голямата умора от турнето." „Посъветваха Mадона да отложи последните си два концерта в Израел с няколко дни, но тя е инат и отказа. Предпочита да направи шоутата си, отколкото да си вземе почивка", разказал още близък до певицата. Концертът на Мадона в София, който бе на 29 август, събра на стадион "Васил Левски" близо 60 000 души. Според феновете, това е най-грандиозното шоу организирано досега у нас.
източник: bliasak.bg

БГ пресата за Мадона



Мадона посети свещените места в Ерусалим

След като зарадва българските си фенове Мадона отпътува за последните си концерти от турнето Sticky & Sweet. Преди грандиозното шоу певицата посети свещени за юдаизма места в Ерусалим. “Материалното момиче” започна визитата си в Светите земи с досег с духовното.

Тя посети в късния следобед вчера стария град на Ерусалим, където разгледа древен тунел близо до “Стената на плача” - най-святото място за молитва за последователите на юдаизма. 51-годишната поп звезда не направи изявление пред репортерите. Както е известно, Мадона не е еврейка, но е последователка на еврейското мистично учение Кабала и дори прие еврейското име Естер, припомня АП. Тя пристигна рано вчера в Израел, където с два концерта в Тел Авив на 1 и 2 септември приключва турнето. Това ще е нейният първи концерт в страната от 1993 г., въпреки че тя е идвала на частни поклонения през 2004 и 2007 г. Мадона има предвидена среща в петък с премиера Бенямин Нетаняху.