New! Madonna - Miles Away

Дадоха Мърси на Мадона

Мадона може да вземе второ дете от Малави, постанови Върховният съд в страната, съобщава vesti.bg. Решението не подлежи на обжалване. Съдия Ловмор Мунло каза, че певицата е показала желание да помогне на сираците в африканската страна и Мърси Джеймс ще получи по-добър живот с нея. Освен това тя е финансово стабилна. "Мадона доказа, че е достатъчно смела и състрадателна, за да получи правото да осинови Мърси Джеймс", допълни съдията. Според Мунло предишният отказ за осиновяване, се основава на "буквално тълкуване на остарял нормативен акт" и в съвременния свят е възможно да бъдеш гражданин на повече от една държава. Мадона основа благотворителната организация Raising Malawi, която подпомага изхранването, образованието и медицинските грижи за повече от 1 млн. останали без родители малавийчета. Половината от тях са болни от СПИН. Преди дни британският в. "Сън" прогнозира, че изходът от обжалването ще е успешен за певицата, като се позова на информация от съда. През април молбата й да осинови четиригодишната Мърси Джеймс беше отхвърлена с мотива, че тя не е гражданка на Малави и не е живяла там 18 месеца. Това правило беше нарушено през 2006 г., когато Мадона отведе със себе си Дейвид Банда. Правозащитници пък коментираха, че ако й разрешат да осинови момиченцето, това би било равносилно на трафик с деца. Певицата обаче обжалва решението на нискоинстанционния съд. Тя имаше подкрепата на малавийското правителство. Мърси Джеймс живее в сиропиталището, от което певицата взе Дейвид Банда. Детето било настанено там на 18-месечна възраст. Майка й починала малко след раждането. Преди месец мъж, който се представя за бащата й, каза за предаването The Early Show на американската телевизия Си Би Ес, че е против осиновяването и иска да я отгледа, въпреки че не я е виждал никога. "Искам да се грижа за нея и съм в състояние да го правя. Мърси е малавийче и трябва да бъде отгледана с културата на Малави", каза той. В дома на Мадона момиченцето ще живее със своя невръстен сънародник и двете родни деца на попзвездата Лурдес Мария и Роко.

Мадона и Хесус искат африканче

Всеки слуша Мадона, всеки слуша за Мадона. И Мадона прави всичко възможно, за да се говори за нея. След като се разведе със съпруга си Гай Ричи, поп дивата не пропусна да покаже новата си свръхмлада любов – модела Хесус Луз. Звездата дори загатна, че той може да е следващият й съпруг и бъдещ баща на следващото дете, което примата възнамерява да осинови. "Мадона смята, че опитът й да осинови Мърси се е провалил, защото заради връзката си с Хесус тя беше възприета като жена, която преминава през криза на средната възраст. Тя е решена да не прави същите грешки и иска да включи Хесус в борбата. Мадона смята да посети сиропиталище в Нигерия, може би с Хесус, възможно най-скоро", разказва близък до звездата източник. Става въпрос за дете от Лесото. В момента певицата обжалва решението на съда в Малави, който не й разреши да осинови 4-годишната Мърси Джеймс от Малави. Близък до звездата източник разкрива, че тя смята да осигури дом на дете от бедното африканско кралство, тъй като отчаяно иска отново да стане майка, съобщава Контактмюзик.
"Мадона не е от търпеливите. Тя каза, че няма да се откаже от Мърси, но ако не й разрешат да я осинови по законен път, ще обмисли възможността да опита да осинови друго дете – разказа източника пред британския в. "Дейли Мейл".
– Тя вече започна да търси в други африкански страни. Ако се случи чудо и й позволят да осинови Мърси, не виждам никаква причина да не продължи напред и да осинови още едно дете от друга африканска страна. Тя извърши известно проучване в Лесото и тъй като това е страна, опустошена от СПИН, в която има голям брой сираци, може да се окаже идеалният втори избор". Според други слухове обаче певицата вече е разговаряла с представители на сиропиталище в Нигерия за осиновяване на дете.
инфо: днес.бг