Мадона, обичам те!

Сбъднах си мечтата! Да видя Мадона на живо. За никой от моите приятели не е тайна, че тя за мен е най-великата. И ще остане такава, след като видях с очите си как успя да взриви и разплаче 80 000 души на Олимпийския стадион в Атина. Това го може само тя и едва ли някой друг ще успее да повтори успеха й. Трудно е да се опише това, което видях и чух, то трябва да се види.
Събота 27 септември
7:05

След дългото нощно пътуване съм вече в Атина. Още на входа билбордовете ми напомнят защо съм тук. Събитието на годината според гръцките медии е след няколко часа, а феновете вече са окупирали стадиона от ранни зори. В центъра на гръцката столица групи от почитатели се отправят с тематично облекло и песни към Олимпийската гордост на гърците – стадион ОАКА. Гръцкото MTV е посветило съботната си програма изцяло на кралицата на попа, вестниците гърмят със заглавия „Кралицата на попа е в Атина”. Местните радио станции на всеки час отброяват колко остава до концерта, въобще треската, наречена Мадона, е завладяла всеки ъгъл на гръцката столица.
16:30
Не мога да издържа и веднага след разходката на Акропола хващам метрото за стадиона. Може историята на Гърция да е велика, а забележителностите да са супер важни, но идеята да стигна по-бързо до мечтата си и да видя Мадона е пъти по-гъделичкаща. След 12 спирки съм там. Еуфорията пред самото олимпийско село също е неописуема. Щандовете със сувенири на Мадона са накачулени от феновете. Шопингът е на 100% - едно от първите изживявания и допир до нашата икона. Народът е пощурял. Нащрек. Броящ секундите.
21:16
Как доживях този час, само аз си знам. Минутите се точеха като реклами по време на любимия ти екшън. Но ето ме – на ръба на търпението, вече невярващ, че това ми се случва. Шоуто започва десет минути по-рано от предвидения час. Боже, какъв подарък!...
Първото парче е Candy Shop. Осъзнавам го минута след като всичко започва... толкова ми трябва, за да овладея слуха и зрението си. Да възвърна контрола над краката и емоциите, които взривяват цялото ми тяло при вида на истинската, живата, моята Мадона! По дяволите контрола! Кому е нужен?! Това е Мадона! Пред мен!
Още със самото си появяване тя показва любовта си към феновете и изкрещява: „Здравей, красива Атина!” След тези думи стадионът буквално се взривява. 80 000 души пеят и плачат заедно с Материалното момиче. С първата песен Мадона се раздава на макс, а това е само началото на шоуто. Мултимедия, танци, нови аранжименти на песните и няколко стилни сценични костюма са само малка част от шоу, на което феновете се любуват цели два часа. Шоу, което едва ли някой от нас ще види повторно. Концертът е разделен на четири части, между които тематичните мултимедии оставят без дъх всички. Специално за атинската публика Мадона изпява култовото си парче Express Yourself акапелно. В този момент на хората около мен им потичат сълзи от очите. В края на шоуто Мадона разтваря широко ръце и ни „прегръща” всички, а на огромните видео стени се изписват думите Game over! Останалото е история.
Анатолий Попов
Атина

Материалът е публикуван в брой 40 на сп. "Хай клуб"

Madonna Miles Away (promo only)


01. Miles Away
02. Miles Away (Idaho's Long Distance Mix)
03. Miles Away (Idaho's Short Distance Mix)
04. Miles Away (idaho's Distance Suite)

Изтегли от тук

Скандалният клип на Мадона – вече достъпен онлайн

На официалния сайт на Мадона (www.madonna.com) може да се гледа видеото Get Stupid, пускано в паузите по време на турнето й Sticky & Sweet. 3-минутният клип представя обществено-политическата позиция на поп иконата към случващото се в световен мащаб. В него могат да се засекат кадри на републиканския сенатор, монтирани непосредствено до нацисткия лидер, както и поредица от снимки на гладуващи хора, наводнения, войни, ядрени снаряди, глобалното затопляне. Втората част на видеото представлява изредени потретите на Махатма Ганди, Джон Ленън, Майка Тереза, Бил Гейтс, Боно от U2, Опра Уинфри и американския кандидат за президент Барак Обама. Очевидното противопоставяне в клипа е наречено „скандално, недопустимо и прекалено крайно” от представители на републиканския кандидат Маккейн.
В момента протича европейската част от турнето й, като до концертите на Балканите остават само две седмици.