Мадона тръгва на турне!

Броени дни след историческото си участие в Националната лига по американски футбол, Superbowl, Мадона обяви официално датите на 9-тото си турне! С него звездата ще промотира новият си студиен албум, MDNA. Дългоочакваната тава ще излезе на музикалния пазар и в iTunes България на 26-ти март – два месеца преди началото на обиколката на звездата.

Стартът на турнето ще бъде отбелязан в Тел Авив на 29-ти май, 2012. След тази дата кралицата на попа ще изнесе още 24 концерта в Европа. За съжаление на многобройните й български фенове, Мадона няма да ни посети отново скоро. Въпреки това, поп иконата ще бъде достатъчно наблизо, за да могат най-върлите й фенове да я зърнат отново. Това ще се случи на 7-ми юни, когато звездата ще кацне на Балканите за концерта си в Инстанбул, а на 11-ти юни ще се отправи към Загреб. Европейската серия ще приключи на 21-ви август. Седмица по-късно ще стартира обиколка на Мадона в Северна Америка, която включва още 25 дати в периода между 28-ми август и 17-ти ноември.

Предстоящата световна обиколка на 53-годишната кралица на попа е втората организирана от Live Nation Entertainment – най-голямата промоутърска компания в света, с която Мадона има сключен дългосрочен договор.

Именно Live Nation бяха организатор на Sticky & Sweet – турнето, на което стана зрител и Българската публика през 2009-та. С него Мадона разби собствения си рекорд за най-успешно турне в музикалната история. Тогава певицата промотира предшественика на MDNA - Hard Candy, с продадени над 740 000 копия само в САЩ.

MDNA вече е в предварителна продажба в iTunes България. Дебютният сингъл от тавата, „Give Me All You Luvin”, с участието на M.I.A. и Nicki Minaj, излезе ексклузивно в iTunes България на 3-ти февруари.