Отворено писмо на MadonnaBitches.com до СЕМ

Ние, членовете на българският фен клуб www.madonnabitches.com сме възмутени от петъчното издание на вестник „24 часа”. Водещата новина днес е „СЕМ глоби Мадона” . Според законът за радиото и телевизията се забраняват рекламите на чужд език и затова СЕМ ще наложи глоба от 2 до 15 хиляди лева. Закон, който никога не е бил спазван, а СЕМ винаги са го прилагали избирателно. Глобата наложена на Дарик Радио е нелепа и комична при положение, че от доста време, медийният ефир кипи от чуждоезични реклами и досега никой не е повдигал въпрос по този „проблем”. Примерите могат да бъдат десетки, включително малко позабравеният и несъстоял се концерт на Дженифър Лопес преди години, която беше записала покана на английски към българските си почитатели. Ама как може Мадона и Дженифър Лопес да не говорят на български, моля ви се?!... Срамота!
Подобни обръщения на изпълнители към фенове са практика по цял свят. Феновете желаят да чуят истинският глас на идола си, а не дублаж. Не виждаме как ще пуснат субтитри по радио станция. С подобни нелепи закони , България ще стане за смях пред света. Едва ли тези хора се интересуват какъв имидж създават на страната ни в такива моменти, когато най-успешната певица за всички времена посещава за първи път (а може би и последен) наша малка държавица, и когато погледите на десетки милиони фенове са отправени към нас.
Бихме желали да попитаме СЕМ, дали 10 секундното обръщение на Мадона е по-голям медиен проблем от ежедневните 15 минутните новини на турски език? Нима по-голямата част от българите разбират турски, а не английски? Търсят ли от СЕМ евтина сензация, намирайки я в лицето на Мадона? Къде са СЕМ, когато в развлекателните програми на националните-частни телевизии се говорят цинизми, псува се ? Обръща ли внимание СЕМ на факта, че болшинството от ТВ журналистите и репортерите имат говорен дефект и понякога трудно им се разбира на какъв език говорят. Защо СЕМ не пуснат субтитри и на тях?!